چاپ در مفهوم لغتی به معنای اتتقال اطلاعات از پیش تعیین شده شامل نوشته حروف اعداد علائم بر روی یک محیط است .
امروزه با توجه به رشد محصولات و کالا ها نیاز به مستندات چاپی در عرصه های مختلف مثل تجارت صنعت افزایش یافته است با وجود تکنولوژی ها جدید همچنان یکی از عناصر مهم در تبادل و انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد .
وقتی صحبت از چاپ می شود اولین چیزی که در ذهن شما پدیدار می شود چه هست شاید یک کتاب و مجله باشد . اما در دنیا امروز صنعت چاپ گسترش بیشتری پیدا کرده و به شکل های متعددی از جمله انواع کارت ها بروشور ، کاتالوگ ، ست های اداری ، سربرگ ، بروشور در انواع بسته بندی های گوناگون مانند شیشه پلاستیک و هزاران مورد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
پیشرفت روز افزون تبلیغات در فضای مجازی صنعت چاپ همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و اسناد چاپی متعددی را به وجود آورده است . به همین دلیل چاپ به عنوان یکی از مهم ترین رکن های صنعت تبلیغات بوده و آگاهی از انواع چاپ و روش های متفاوت آن بسیار حائز اهمیت می باشد .
از چاپ و عملیات های مربوط به آن تحت عنوان نوعی هنر نیز تلقی می شود .
به طور کلی انواع چاپ را به سه گروه اصلی تقسیم بندی می کنیم .
در این روش سطهی را که چاپ قرار است بر روی آن انجام شود به صورت مستقیم با الگوی در تماس قرار می گیرد .
که روش های مختلف آن عبارتند از کلیشه، لترپرس ، سیلک اسکرین ، باتیک ، هلیوگراور، طلاکوب ، فلسکو ، نایلوپرینت .
چاپ کلیشه قدیمی چاپ در این نوع بوده است .
در این نوع چاپ سطحی که چاپ می خواهد بر روی آن انجام شود به صورت غیر مستقیم با الگوی چاپ در تماس است . برای این ابتدا طرح مورد نظر بر روی یک لایه بی رنگ منتقل شده سپس به بر روی سطح نهایی چاپ می شود .
چاپ افست یکی از معروفترین نمونه ها این روش است در این روش الگوی چاپ (زینگ) تصویر و مطالب اولیه را بر روی لاستیکی منتقل کرده و سپس از روی لاستیک به سطح مورد نظر منتقل می شود .
در این روش عملیات چاپ به صورت مستقیم انجام نمی شود بلکه چاپ به کاملا مجزا پودر یا جوهر بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود . از بهترین و رایج ترین مدل های این نوع چاپ می توان چاپ لیزری ، جوهر افشان ، و فتوکپی است .